Transport en logistiek geldt al jaren als verbindende schakel in de wereldwijde economie. De sector wordt sterk beïnvloed door trends zoals E-logistiek, klimaatverandering, regelgeving en technologische ontwikkelingen. Hierdoor zijn flexibiliteit en beheersing van risico’s in deze sector erg belangrijk om de winstgevendheid te verhogen en te waarborgen. De flexibiliteit en efficiëntie van onze Double Deck is hiervoor dé oplossing. Met 2 verdiepingen, en door het gebruik van de ruimte tussen de assen, kan de gehele ruimte van onze trailer worden gebruikt om vracht te vervoeren. 

Er zijn daarnaast verschillende uitvoeringen van de Double Deck mogelijk. Denk hierbij aan 2- of 3 as gestuurd, star en multitemp.

De productie van een Double Deck gebeurt compleet in Aalsmeer en is sterk groeiend. Deze groei wordt gerealiseerd door het proces te optimaliseren en door meer productielijnen in de fabriek. De Double Deck-oplegger heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een uiterst effectieve transportoplossing. De vraag uit de Europese markt neemt daardoor sterk toe.
40% minder schadelijke CO2-uitstoot
Lage kilometerkostprijs
ROI 1 jaar
Flexibele indeling/uitvoering
60% meer laadvermogen
Plywood of geïsoleerd
Veilig & Duurzaam

8 redenen om een Double Deck Trailer aan te schaffen

Demo DD trailer

1.Duurzame trailer

Een Double Deck oplegger draagt bij aan een minder grote impact op het milieu ten opzichte van reguliere trailers. Er wordt meer volume vervoerd per rit waardoor er minder ritten nodig zijn en er minder CO2 uitgestoten wordt. Alles bij elkaar zorgt de Double Deck oplegger voor een lage kostprijs per gereden kilometer.
Action DD trailer

2.Meer laadvolume

Laadvolume: Door middel van rollerbanen kan ook de ruimte net voor de wielkasten volledig worden benut als er met pallets gewerkt wordt. Op deze manier is er ruimte voor 52 Europallets of 41 Poolpallets in een 3-assige uitvoering. Wanneer er met rolcontainers wordt gewerkt zullen de rollerbanen niet nodig zijn en is het totale aantal rolcontainers afhankelijk van de grootte van de containers.
Zeeman DD trailer

3.Terugverdientijd van 1 jaar

Doordat een Double Deck 60% meer laadvolume heeft dan een standaard trailer staan het aantal ritten van twee Double Deck opleggers gelijk aan drie standaard opleggers. De investering in een Double Deck oplegger wordt binnen een jaar terugverdiend, doordat er bespaard wordt op onder andere de aanschaf van een trekker, de loonkosten van een chauffeur en de brandstofkosten. Ook heeft een Double Deck Europese typegoedkeuring waardoor deze in heel Europa, grensoverschrijdend, inzetbaar is.
Heisterkamp DD trailer

4.Verschillende uitvoeringen

De Double Deck oplegger is te verkrijgen in meerdere varianten en met meerdere as-configuraties. Zo is er de keuze tussen twee of drie assen welke star of gestuurd uitgevoerd worden. Qua draagvermogen is er de keuze tussen 9 en 10 tons assen. Naast de lange 13.60 meter oplegger is de Double Deck ook in de City uitvoering te verkrijgen. Deze is, zeker in combinatie met stuurassen, zeer geschikt voor stedelijke bevoorrading. De Double Deck oplegger is ook inzetbaar in LZV combinaties.
Emons DD trailer
5.Kwaliteit
Vanwege een beperkte bodemvrijheid zijn alle componenten veilig weggewerkt in diverse zijluiken welke ook van binnenuit te bereiken zijn. Hierdoor zijn de componenten minder slijtage- en schadegevoelig en is het onderhoud makkelijker. Ook aan de chauffeur is gedacht, zo is het mogelijk om de rijhoogte ook vanuit de cabine aan te passen en is de laadklep op meerdere posities bedienbaar.
6.Flexibele indeling
Het totale volume van circa 110 m³ kan klant specifiek, speciaal worden ingedeeld. Zo is de uitvoering van de tussenvloer variabel en kunnen er schotten in de lengterichting en/of verplaatsbare dwarsschotten geplaatst worden. Hierdoor worden er steeds meerdere compartimenten gecreëerd welke op verschillende temperaturen gekoeld of verwarmd kunnen worden.
Spar DD trailer
7.Multi-Deck lift
Voor het laden en lossen is de Double Deck voorzien van een Multi-Deck lift, die als buitenlift en binnen-buitenlift te verkrijgen is. De buitenlift sluit de Double Deck volledig af waar een binnen-buitenlift is de Double Deck is voorzien van achterdeuren en een tipklep waardoor er een laadtunnel ontstaat. Het plateau is in meerdere lengten verkrijgbaar en is uitgerust met hydraulische tipklep, opklaphekken met liftbediening en zij-afrijdplaten. De Multi-Deck lift voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften.
Carrier DD trailer
8.Koelsystemen
Op de geïsoleerde Double Deck uitvoering kunnen verschillende merken en uitvoeringen van koelmachines geïnstalleerd worden. Indien er meerdere compartimenten zijn, worden de verdampers en leidingkokers hiervoor voorbereid. De ruimte in de zwanenhals wordt gebruikt om de extra componenten te installeren. De achterzijde van de geïsoleerde uitvoering is uit te voeren met achterdeuren of meeloopschot. Het FRC- en FNA-certificaat behoren tevens tot de mogelijkheden.

Inzetbaarheid Double Deck trailer

De Double Deck Trailer kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo kan bijvoorbeeld de Double Deck worden ingezet als Racetrailer, zoals bij Porsche team, maar ook voor bijvoorbeeld Action voor de retail branche, of bij Nedlin als vervoersmiddel van wasgoed. In België vervoert onze klant bpost post/pakketten met de Double Deck Trailer.
Zeeman DD trailer

Retail

Racetrailer

Wasserij

Post/pakketten

Dubbel Deck laadklep mogelijkheden

Binnen-Buitenlift

Binnenlift

Buiten Laadlift

Achterkant Laadlift

Achterdeuren

Korte laadklep

Achteruitrijcamera

Logo BurgersOns bedrijfWerken bij BurgersCertificaten/DownloadsAlgemene voorwaarden
@2024 Burgers 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram